Výhody stropních zvedacích systémů

líčovým tématem při O stropních zvedacích systémech (slangově nazývaných taky „stropáky“ anebo stropní zvedáky, zvedák pro ŤZP, zvedací zařízení pro imobilní, zvedací zařízení pro tělesně postižené) se můžete dočíst v různých článcích a propagačních materiálech. V čem jsou ale stropní zvedáky odlišné? Jak poznáte kvalitní výrobek a dobrou instalaci?

Stropní zvedací systém Guldmann vytvořili dánští specialisté tak, aby pomáhal lidem s omezenou pohyblivostí. Zvedák zabezpečuje přepravu z postele na vozík, přepravu na toaletu, do vany, nebo pomáha při nácviku chůze.

Stropní zvedací zařízení by nemělo sloužit na přepravu po celém domě. Už jen při přepravě z koupelny do pokoje přepravované osobě hrozí, že nastydne a následně onemocní.

Ideální je, když přeložíte osobu na invalidní vozík, osušíte ji a pro pohyb po domě použijete invalidní vozík. Stropní zvedací zařízení může ovládat sám klient nebo provázející osoba.

Když chce klient zvedací zařízení ovládat sám, máme pre něj v nabídce stropní zvedací systém s motorickým pohybem po kolejnici, pro provázející osobu je tento pohon zbytečný.

BEZPEČNOST

Naše firma nabízí široký sortiment kolejnic, čím se pokryje celé spektrum variantů montáže stropního zvedáku a není nutné výrazně zasahovat do okolitého interiéru.

Kolejnice se slitiny hliníku jsou vyrobeny tahem, čímž získávají pevnost a hladký povrch, po kterém se může stropní zvedák lehce a bez odporu pohybovat.

Hliníkové kolejnice se vyznačují vysokou korozivní odolností a můžou být instalované i ve vlhkém prostředí. Klíčovým tématem při tomto zařízení je uchycení kolejnic, které je i otázkou bezpečnosti.

Stropní zvedáky firmy ALTECH můžete kotvit do stropu (pokud to stavba stropu umožňuje). Když je strop vyrobený ze slabého materiálu, jak např. sadrokartonu nebo dřevěné desky, můžete kotvit kolejnice do bočních sten místnosti.

KOMFORT

Jednou z nejdůležitějších věcí, díky kterým získá přepravovaná osoba odpovídající komfort, je sortiment nabízených vaků – popruhů. Firma ALTECH nabízí celkově 34 standardních typů vaků, čímž dokáže pokrýt celé spektrum jak velikostí, tak i druhů postižení a účelů použití.

ELEGANTNÍ DESIGN

Dánská estetika je záležitostí, která se líbí téměř všem. Hladké tvary a minimum vyčnívajících prvků – to je jen jeden z předpokladů, proč si vybrat stropní zvedák od firmy ALTECH.

Design pronikl snad už do všech odvětví, proto by hlavně věci potřebné pro běžný život měli vypadat elegantně, aby byli přirozenou součástí našich domovů.

Design nám napovídá, že návrháři se s produktem „pohráli“ a neodbili jej „laciným“ vzhledem, a často krát i vnitřkem. Na boky stropních zvedáků si můžete dát vytvořit jakýkoliv obrázek podle vašeho návrhu.

OVLÁDÁNÍ

Stropní zvedák ovládáte pomocí jednoduché ruční ovládačky, která se dá upevnit na stropní zvedák a je okamžitě připravená na použití.

Ovládání je pomocí šipek nahoru/dolu, případně doprava/doleva.

Ovládačka může sloužit i jako nabíjecí místo, pokud není nabíjení integrované přímo do kolejnice. Stropní zvedací zařízení dodává v Česku společnost ALTECH.

Kontaktujte nás pro vypracování projektu a výpočet cenové kalkulace. Tyto služby nabízíme zdarma, tak proč je nevyužít?